Het Mooiste Servies
Geef je eettafel karakter en charme met ingewikkeld servies

Geef je eettafel karakter en charme met ingewikkeld servies

Geplaatst door 01-06-2022 12:17 door Rianne Wesselink

Bij het dekken van een mooie tafel en het imponeren van je gasten gaat het niet alleen om de tafelschikking en de juiste etiquette. Het gaat ook om het servies dat je kiest om te gebruiken.

Tafelgerei zoals ingewikkelde borden, schalen en kopjes kan een kunstvorm op zich zijn. Delicate filigraan etsen, handgeschilderde ontwerpen en sierlijk snijwerk kunnen een extra vleugje karakter geven aan een anders zo saaie tafel. Maar er is één soort servies dat boven alle andere uitsteekt - ingewikkeld servies. Ingewikkelde ontwerpen kunnen leven en charme toevoegen aan je eettafel en er iets bijzonders van maken.

Van porseleinen servies met gedetailleerde bloemmotieven tot borden versierd met exquise Arabische motieven, de mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het vinden van het perfecte ingewikkelde servies voor je eettafel. Maar afgezien van de voor de hand liggende decoratieve doeleinden, is ingewikkeld servies ook geweldig om een vleugje luxe aan je maaltijden toe te voegen. Een verfijnd servies bijvoorbeeld kan een eenvoudig diner met gegrilde kaas verheffen tot iets heel bijzonders.

Of course hoeft ingewikkeld servies niet duur te zijn om indrukwekkend te zijn. Er zijn ook meer betaalbare opties beschikbaar, zoals sets aardewerken borden met unieke vormen of unieke handgeschilderde kopjes van lokale kunstenaars. Dit soort stukken kan net zo mooi zijn als hun duurdere tegenhangers.

Maar welk soort ingewikkeld servies je ook kiest, één ding is zeker - het zal een niveau van karakter en charme aan je eettafel toevoegen dat met geen enkel ander soort servies kan worden bereikt. Dus als je op zoek bent naar een manier om je volgende etentje op te fleuren, is ingewikkeld ontworpen servies misschien precies wat je nodig hebt.