Het Mooiste Servies
Houd je servies op zijn best met deze tips en trucs

Houd je servies op zijn best met deze tips en trucs

Geplaatst door 02-04-2022 10:34 door Rianne Wesselink

Of je nu een chic etentje geeft of gewoon wilt dat je dagelijkse servies er mooi en glanzend uitziet, goed serviesonderhoud is essentieel. Met de juiste schoonmaaktechnieken kun je ervoor zorgen dat je servies er altijd op zijn best uitziet. Hier zijn enkele tips en trucs om je servies op zijn best te houden:

  1. Kies een zachte afwasmiddel. Niet alle zepen zijn gelijk, en sommige kunnen te schurend zijn voor delicaat serviesgoed. Zorg ervoor dat je een zachte, niet-schurende zeep kiest, zodat je vaat niet bekrast en dof wordt.

  2. Droog je vaat met de hand. Door je vaat te drogen met een vaatdoek of papieren handdoeken blijft je servies er op zijn best uitzien. Wasdrogers kunnen te ruw zijn op delicaat serviesgoed, dus daar kun je het beste vanaf blijven.

  3. Gebruik aparte doekjes voor verschillende taken. Kies aparte doeken voor je afwas en drogen. Wassen met één doek en drogen met een andere minimaliseert mogelijke krassen die kunnen ontstaan als één doek voor beide wordt gebruikt.

  4. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen. Schurende producten - zoals staalwol of borstels - kunnen de beschermlaag van sommige serviezen beschadigen. Gebruik voor de zekerheid altijd een niet-schurende doek voor het afwassen.

  5. Vergeet het zilver niet! Zilveren servies heeft speciale aandacht nodig om het er op zijn best uit te laten zien. Gebruik na het wassen een fijne doek of zilverpoetsdoek om het zilver te poetsen met een crème of vloeibare zilverpoets.

    Met deze tips en trucs is het een koud kunstje om je servies op zijn best te houden. Dus de volgende keer dat je een etentje geeft, kun je erop vertrouwen dat je servies sprankelend is en er op zijn best uitziet!