Het Mooiste Servies
Bescherm je servies tegen ongewenste schade met deze tips

Bescherm je servies tegen ongewenste schade met deze tips

Geplaatst door 23-08-2022 15:29 door Sophie Jacobiatus

Servies is een essentieel onderdeel van elk huishouden, dus is het belangrijk dat het in goede staat blijft. Helaas zijn er veel dingen die ongewenste schade aan serviesgoed kunnen veroorzaken, zoals hitte, vochtigheid en ongelukken. Om ervoor te zorgen dat je servies nog jaren meegaat, volgen hier enkele tips om je servies te beschermen tegen ongewenste schade.

De eerste tip om je servies te beschermen is ervoor te zorgen dat je het goed opbergt. Bewaar servies en bestek zo mogelijk op een droge plaats, uit de buurt van licht en warmte. Dit helpt verbleken en barsten te voorkomen. Als je servies in de keuken moet opbergen, investeer dan in goede kwaliteit lade- en kastbekleding en leg het voorzichtig neer om krassen te voorkomen.

Ten tweede, gebruik bij het hanteren van je servies altijd twee handen, zodat je het niet laat vallen. Zo verklein je de kans op breuk. Als je je servies met de hand moet afwassen, gebruik dan een zachte en niet-schurende spons. Om schade door hitte te voorkomen, zet je voorwerpen in de vaatwasser op de laagste stand en gebruik je de luchtdroogstand.

Ten derde, wees extra voorzichtig met messen, want die kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan serviesgoed als ze verkeerd worden gebruikt. Gebruik een snijplank van het juiste formaat en gebruik scherpe messen. Veeg het mes af als je klaar bent, om te voorkomen dat er per ongeluk inkepingen en spaanders op je servies komen.

Overweeg tenslotte te investeren in beschermhoezen voor je servies. Deze hoezen helpen voorkomen dat vuil, stof en krassen je servies beschadigen, en zijn vooral handig als je het buiten het seizoen opbergt. Je kunt ook een zachte doek gebruiken om je servies af te dekken als je het opbergt.

Door deze tips te volgen kun je je serviesgoed helpen beschermen tegen ongewenste schade. Juiste opslag, zorgvuldige behandeling en het gebruik van beschermhoezen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je servies jarenlang in topconditie blijft.