Het Mooiste Servies
Creëer je eigen instellingen met Place Setting servies

Creëer je eigen instellingen met Place Setting servies

Geplaatst door 03-10-2022 20:08 door Sophie Jacobiatus

Een mooie tafel dekken is veel gemakkelijker dan je denkt! Met zoveel mooie serviezen en couverts kun je je eigen unieke couverts maken die passen bij je inrichting. Servies, ook wel servies genoemd, zet de toon voor elk diner of evenement. Met zoveel mogelijkheden kun je je gevoel voor stijl en design laten zien met een couvert dat past bij je unieke persoonlijkheid.

Enkele tips voor het creëren van het perfecte servies zijn het kiezen tussen een formele en informele stijl, het kiezen van kleuren en afwerkingen die passen bij je bestaande inrichting of het creëren van contrast met complementaire kleuren, en het kiezen van de juiste serviesstukken die nodig zijn om de setting te creëren.

Formele couverts omvatten vaak een opstelling van borden, kommen, kopjes en bestek. Ook linnen servetten, gevulde waterbekers en plaatskaartjes horen erbij. Het maken van de perfecte formele couvert is afhankelijk van een uitstekende aandacht voor details. Begin met dinerborden bovenaan de setting. Begeleid het diner met een kleiner salade- of voorgerechtbord en een kom voor soep of een andere gang. Vervolgens wil je het bestek, de kopjes en de glazen afstemmen op de gebeurtenis. Bijvoorbeeld, als het diner een intieme aangelegenheid is, kun je kiezen voor een kleiner kopje en eenvoudigere lepels en vorken, terwijl je bij een formeel diner delicate laderborden, meerdere soorten glazen en grotere dinervorken nodig hebt. Misschien vereist een diner een nog uitgebreidere opstelling, in welk geval je een kaasplankje, demitasse kopjes en bijpassend zilverwerk kunt toevoegen.

Als je een informeel servies maakt, kies je servies op basis van stijl, kleur en textuur. Kies kleuren die je bestaande inrichting aanvullen of kies voor een nieuw en gedurfd statement. Texturen kunnen variëren van mat en fijn tot gestructureerd en rustiek; de keuze is aan jou! Servies kan over het algemeen worden onderverdeeld in dinerborden en bijzetborden, kommen, kopjes en schotels, en bestek. Creëer je eigen unieke servies door kleuren, patronen en texturen te mengen om een leuke en eclectische look te creëren.

Uiteindelijk is het maken van je eigen servies zo leuk en uniek als je zelf wilt! Met zoveel beschikbare opties kun je iets vinden dat perfect past bij jouw stijl, budget en evenement. Of je nu kiest voor traditionele elegantie of voor een eclectische mix, je couvert zal zeker uniek zijn.