Het Mooiste Servies
De milieuvriendelijke serviesopties die je zult willen overwegen

De milieuvriendelijke serviesopties die je zult willen overwegen

Geplaatst door 20-01-2023 20:53 door Ferry Muts

Tegenwoordig zoeken we allemaal naar manieren om milieuvriendelijker te zijn, en dat hoeft niet op te houden bij de manier waarop we ons leven leiden. Zelfs de kleinste veranderingen kunnen bij elkaar optellen; zoals onze keuze in serviesgoed. In deze blogpost bekijken we enkele van de milieuvriendelijke serviezen die je huis er stijlvol uit laten zien en toch trouw blijven aan je milieuvriendelijke waarden.

Laten we eerst eens kijken naar bamboe servies. Bamboe is een zeer hernieuwbaar materiaal, waardoor het een uitstekende keuze is voor milieuvriendelijk servies. Niet alleen is het duurzaam en aantrekkelijk, maar er zijn zoveel manieren waarop je bamboe in je huis kunt gebruiken. Van elegante serveerschalen tot decoratieve muurkunst, bamboe geeft echt een natuurlijk en uniek tintje aan elke ruimte. Het beste van alles is dat de ecologische voetafdruk praktisch onbestaande is.

In dezelfde geest kun je ook overwegen gerecycled glaswerk of gerecycled plastic te gebruiken voor je servies. Beide zijn milieuvriendelijke materialen die er ook nog eens prachtig uitzien. Gerecycled glaswerk is er in allerlei vormen, maten en kleuren, zodat je iets kunt vinden waarvan je weet dat het uniek is voor je huis. Gerecycled plastic is ook een goede keuze, omdat het ongelooflijk duurzaam is en in een hele reeks leuke kleuren kan worden geleverd.

Laten we tot slot niet vergeten het servies van kurk te noemen. Kurk is eigenlijk een van de meest duurzame materialen die er zijn, omdat het afkomstig is van boomschors en de natuurlijke omgeving op geen enkele manier schaadt (het groeit momenteel zelfs in populariteit als duurzaam materiaal). Kurk is ook ongelooflijk licht en zeer duurzaam, waardoor het een uitstekende keuze is voor tafelgerei; het ziet er ook luxueus uit!

Dus daar heb je het; drie milieuvriendelijke serviesopties waar je zeker van zult houden. Al deze materialen bieden unieke en mooie stijlen die ervoor zorgen dat je huis er elegant en stijlvol uitziet, zonder dat je je milieuvriendelijke waarden hoeft op te offeren.