Het Mooiste Servies
De subtiele details waarop je moet letten bij het kopen van serviesgoed

De subtiele details waarop je moet letten bij het kopen van serviesgoed

Geplaatst door 17-09-2022 16:37 door Ferry Muts

Als je een nieuw servies kiest, is het belangrijk om verder te denken dan het ontwerp of de kleur. Hoewel esthetiek een belangrijk onderdeel is van het besluitvormingsproces, moet je ook goed letten op de subtiele details die je serviesinvestering de moeite waard maken.

Controleer om te beginnen het materiaal waarvan je servies is gemaakt. Porselein en bone china, bijvoorbeeld, zijn beide hard en duurzaam. Glas, roestvrij staal en kunststof kunnen ook goede opties zijn, omdat ze licht, zuinig en gemakkelijk schoon te maken zijn. Denk bij je materiaalkeuze na over hoe vaak je het servies wilt gebruiken - als je iets zoekt om elke dag te gebruiken, kies dan voor materialen die gemakkelijk te onderhouden zijn.

Overweeg vervolgens de grootte en het gewicht van het servies. Als je bijvoorbeeld borden koopt, zorg er dan voor dat ze groot genoeg zijn om een 4-6 gangen maaltijd te serveren. Kleinere borden zijn niet voor iedereen geschikt en kunnen leiden tot een compromis over de portiegrootte. Kijk ook naar het gewicht van de stukken - als je iets zoekt om regelmatig te gebruiken, kun je beter kiezen voor stukken die licht zijn en niet te zwaar aanvoelen in je handen.

Controleer ten slotte de kwaliteit van de afwerking. Servies van goede kwaliteit zal een gladde, glanzende afwerking hebben die vrij is van gebreken. Een goede afwerking van je servies ziet er niet alleen goed uit, maar helpt ook bij de duurzaamheid. Als de afwerking versleten, ongelijkmatig of met andere zichtbare gebreken lijkt, dan kun je het beste kiezen voor een andere set.

In het algemeen is het belangrijk om bij het kopen van serviesgoed te letten op de materialen, de grootte en het gewicht, en de kwaliteit van de afwerking. Door op deze subtiele details te letten, kun je ervoor zorgen dat je investering in serviesgoed de moeite waard is en dat je eindigt met stukken die lang meegaan en er geweldig uitzien.