Het Mooiste Servies
Een gids voor winkelen in niet-traditioneel serviesgoed

Een gids voor winkelen in niet-traditioneel serviesgoed

Geplaatst door 09-12-2022 12:33 door Ferry Muts

Als het erom gaat je eetervaring te veranderen, kan creatief omgaan met je tafelschikking een enorm verschil maken. Van moderne besteksets tot unieke serveerschalen, niet-traditioneel servies kan van elke maaltijd een speciale gelegenheid maken. Als je je etentje wilt opleuken, is hier een gids voor het kopen van niet-traditioneel servies.

Bepaal eerst wat voor stijl je zoekt. Denk aan kleuren en vormen die passen bij je inrichting, of die nu leuk en levendig is of strak en modern. Zorg ervoor dat de stukken op je eettafel passen, en kies stukken met een ergonomisch ontwerp om het eten comfortabeler te maken. Bedenk dat materialen als keramiek en glas gemakkelijker schoon te maken zijn dan delicate materialen als zilver.

Als je de stijl hebt bepaald, is het tijd om te gaan winkelen. Veel woonwinkels hebben niet-traditioneel servies, en online kun je eindeloos veel opties vinden. Zoek naar stukken die zich onderscheiden van het traditionele servies, zoals servies met reliëf of botervlootjes met een patroon. Als je helemaal los wilt gaan, zoek dan naar sets met dinerborden, dinerkommen, serveerschalen en kopjes.

Kies tenslotte de juiste serveerstukken. Wil je je eettafel aankleden, kies dan voor decoratieve schalen en kommen. Overweeg voorwerpen als vintage taartstandaards of cupcakeborden om het dessert een speciaal tintje te geven. Vergeet niet bestek, servetten en bijpassende onderzetters mee te nemen.

Met het juiste niet-traditionele servies kun je een unieke eetervaring creëren die indruk zal maken op je gasten. Veel plezier met winkelen en zorg ervoor dat je de beste winkels bekijkt voor de beste aanbiedingen. Smakelijk eten!