Het Mooiste Servies
Geef je keukentafel een vintage flair met servies uit de jaren 50

Geef je keukentafel een vintage flair met servies uit de jaren 50

Geplaatst door 12-05-2022 16:27 door Sophie Jacobiatus

In de wereld van moderne interieurs is het gemakkelijk om de vintage en antieke looks van decennia geleden te vergeten. Als je een tijdloos vleugje nostalgie aan je keukentafel wilt toevoegen, kijk dan niet verder dan vintage servies uit de jaren 50.

Servies uit de jaren 50 is zowel uniek als opvallend. Van levendige kleuren tot unieke ontwerpen, servies uit de jaren '50 trekt meteen de aandacht van je gasten. Omdat het servies sterk beïnvloed werd door de mid-century moderne beweging, vind je veel heldere geometrische patronen of handgeschilderde motieven die het tijdperk illustreren. Materialen als melmac, een soort hard plastic uit de jaren 50, kun je vaak vinden om een leuk retro-effect aan je tafel toe te voegen.

Het leuke van jaren 50 servies is dat het gebruikt kan worden voor een verscheidenheid aan tafelontwerpen. Of je nu de voorkeur geeft aan een klassieke retrolook of een meer moderne aanpak, er is voor elk wat wils. Een meer eigentijdse stijl keukentafel kan bijvoorbeeld gedekt worden met effen witte borden en schitterende glazen voor een echt jaren vijftig gevoel. Als je op zoek bent naar een meer klassieke uitstraling, zijn gemengde sets uit de jaren vijftig ideaal en verkrijgbaar in levendige kleuren als chartreuse en aqua. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Vintage servies uit de jaren 50 is ook heel duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. Een goed gebruikt jaren 50 bord of kopje kan een prachtige, versleten patina hebben die het karakter ervan versterkt. Sterker nog, je kunt online of bij tweedehands winkels vaak vintage sets in geweldige staat vinden.

Het mooie van vintage stukken is dat ze nooit uit de mode raken - ze worden met de jaren alleen maar beter. Het toevoegen van de unieke stijl van servies uit de jaren 50 aan je keukentafel zal zeker een glimlach op het gezicht van je gasten toveren. Dus waarom zou je vandaag niet de leuke en unieke ontwerpmogelijkheden van vintage servies uit de jaren 50 verkennen?