Het Mooiste Servies
Hoe je je servies onmiddellijk kunt veranderen in een elegante tafelopstelling

Hoe je je servies onmiddellijk kunt veranderen in een elegante tafelopstelling

Geplaatst door 14-06-2023 09:48 door Ferry Muts

In deze tijd van thuis entertainen, kan het dekken van de perfecte tafel helpen je feest te verheffen. Voor een elegante tafelschikking is geen complete revisie van je bestaande servies nodig - met een paar eenvoudige ingrepen kun je je servies direct omtoveren tot een elegante tafelschikking.

De basis van elke tafelschikking moet altijd een goed gekleed tafelkleed zijn. Of je nu een klassiek wit tafelkleed gebruikt of een felgekleurd, je kunt de look textuur en belangstelling geven met een kanten opleg. Als je de voorkeur geeft aan een meer minimalistische uitstraling, kun je in plaats daarvan kiezen voor een loper of topper.

Geen geweldige tafel is compleet zonder tafelaccenten. Om je servies direct te transformeren, zet je enkele interessante en unieke accentstukken zoals geweien, marmeren ornamenten, kandelaars of een vintage klok op tafel. Kleurrijke servetringen en verse bloemen kunnen ook helpen om het oog visueel rond de tafel te trekken. Als je niet veel accenten hebt, kun je ook couverts gebruiken om visuele belangstelling te creëren.

Ook je servies speelt een belangrijke rol bij het creëren van een elegante tafelschikking. Kiezen voor servies met een enkel bord, een saladebord en een soepkom kan je servies een formelere uitstraling geven. Voor een leuke touch kun je kleuren, patronen en texturen mengen en matchen. Als je geen bijpassend servies hebt, kun je kleuren en patronen in interessante formaties mixen en matchen.

Vergeet tenslotte de details niet. Alles, van het bestek tot de wijnglazen, kan een grote invloed hebben op de algehele uitstraling van de tafel. Investeer in kwaliteitsstukken en vermijd het mengen en matchen van te veel kleuren en patronen. Kies voor klassiek zilver en strakke lijnen voor een formele uitstraling die tijdloos is.

Door deze eenvoudige tips te volgen kun je je servies in een handomdraai omtoveren tot een elegante tafelschikking. Een paar kleine veranderingen kunnen leiden tot een grote impact die je amusement naar een hoger niveau tilt.