Het Mooiste Servies
Tips voor het mixen en matchen van serviesgoed

Tips voor het mixen en matchen van serviesgoed

Geplaatst door 27-02-2023 12:20 door Rianne Wesselink

Als je je volgende etentje overweegt, wil je een stijlvolle en uitnodigende sfeer creëren. Eén manier om dat te doen, is het gebruik van stijlvol servies. We weten dat winkelen voor serviesgoed overweldigend kan zijn, en daarom hebben we een aantal tips samengesteld om je te helpen een samenhangende look te creëren bij het mixen en matchen van stukken.

Begin met het vinden van een gemeenschappelijk thema. Of je nu een serviesstijl of kleurthema kiest, je wilt iets vinden dat alle stukken met elkaar verbindt. Dit zorgt voor een afgewerkte en evenwichtige uitstraling. Als je bijvoorbeeld neutrale kleuren kiest, zoals zwart en wit, kun je er een patroon of textuur in verwerken.

Houd altijd je gekozen stijl in gedachten bij het kiezen van serviesgoed. Bij het winkelen wil je niet vergeten om verschillende stukken te verwerken die elkaar aanvullen. Het is goed om eclectisch te zijn en verschillende stijlen te mengen, zoals antiek en modern. Zorg wel voor een rode draad.

Let bij het winkelen voor serviesgoed op de materialen. Het is altijd leuk om stukken te hebben die van hetzelfde materiaal zijn gemaakt, zoals messing, zilver of keramiek. Het is belangrijk op te merken dat niet alle materialen geschikt zijn voor gebruik buitenshuis, dus zorg ervoor dat je je bewust bent van de beperkingen.

Bij het schikken van het servies zul je rekening willen houden met textuur. Probeer verschillende texturen op elkaar te leggen voor een unieke en interessante uitstraling. Een mix van glanzende en matte afwerkingen maakt je tafel interessanter en dynamischer.

Denk er ten slotte aan om maten te mixen en te matchen. Als je een groot diner hebt, vergeet dan niet een paar grotere stukken, zoals schalen of dienbladen, op te nemen. Grotere stukken geven schaal en diepte aan je tafel.

Met deze tips kun je een elegante en uitnodigende sfeer creëren voor je etentjes. Door verschillende stukken te mixen en te matchen kun je je persoonlijkheid laten doorschijnen en je gasten een onvergetelijke ervaring bezorgen.